preload preload preload preload

stressreductie

 

stressbeheersing

We praten en oefenen tot je je beter bewust bent van de stressoren die je gemoed domineren en je gezondheid ondermijnen. Je ervaart en leert hoe je (opnieuw) kan ontspannen. De oefeningen zijn gebaseerd op spierontspanning, beweging, ademhaling, bewustwording,  meditatie, …en je kan ze thuis zelf toepassen.

ontspannen en revitaliseren

Via specifieke (be)handelingen bevorderen we ontspannen. Je voelt ‘aan den lijve’ de weldaad van een goede ontspanning en de nawerking ervan gedurende de dagen die volgen. Als je je lichaam goed kent, helpt het je om je stress te beheersen.

Een revitaliserende behandeling werkt dieper in op specifieke pijnpunten en stimuleert de doorbloeding van spieren, weefsels en organen. Ze helpt je lichaam om afvalstoffen beter te verwijderen. Minder afvalstoffen in je lichaam betekent minder stress. Daarenboven vergroot daardoor je algemene beweeglijkheid en ontstaat een gevoel van rust.

eten en drinken

Te vaak vergeten we – of willen we vergeten – dat een verwaarloosde voeding stress vergroot. Aangepaste voeding draagt bij tot een optimalisering van je fysiek en psychisch welzijn. (zie ook  ‘nutritionele therapie’)

 

Je bent uiteraard vrij om al dan niet voor deze aanvullende benadering te kiezen.